Go Back
+ servings
Print

Kesu-rizs "joghurt" vegyes gyümölccsel

Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
Prep Time 10 perc
Cook Time 12 óra 30 perc
Total Time 12 óra 40 perc
Servings 0.9 liter

Ingredients

"Joghurt" alap

  • 50 g kesudió
  • 65 g rizs
  • csipetnyi/ízlés szerint
  • 2 lapos evőkanál kókuszzsír
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db joghurt baktérium

Pohár desszert

  • granola
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 marék fekete ribizli
  • 5 dl "joghurt"

Instructions

  • A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
  • Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
  • A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.

Notes

J. Szilvia receptje