Go Back
+ servings
Print

Kesu-rizs "joghurt" vegyes gyümölccsel

Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 52 minutes
Servings 0.9 liter

Ingredients

"Joghurt" alap

  • 50 g kesudió
  • 65 g rizs
  • csipetnyi/ízlés szerint
  • 2 lapos evőkanál kókuszzsír
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db joghurt baktérium

Pohár desszert

  • granola
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 marék fekete ribizli
  • 5 dl "joghurt"

Instructions

  • A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
  • Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
  • A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.

Notes

J. Szilvia receptje