Go Back
+ servings
Nyomtatás

Kesu-rizs "joghurt" vegyes gyümölccsel

Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 liter

Alapanyagok

"Joghurt" alap

  • 50 g kesudió
  • 65 g rizs
  • csipetnyi/ízlés szerint
  • 2 lapos evőkanál kókuszzsír
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db joghurt baktérium

Pohár desszert

  • granola
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 marék fekete ribizli
  • 5 dl "joghurt"

Így készítsd!

  1. A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
  3. Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
  4. A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.

Jegyzetek

J. Szilvia receptje