Kesu „kefir” jostával

Kesu "kefir" jostával

Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs. A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 56 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

"Kefir" alap

  • 40 g rizs 3/4 AP
  • 40 g köles 3/4 AP
  • 50 g kesudió 1 AP
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál cukor vagy méz
  • 1 teáskanál agar-agar
  • víz a maximum jelzésig

Gyümölcs "kefir"-a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 db kefir baktérium kultúra
  • 300 g josta gyümölcs más gyümölccsel is helyettesíthető

Így készítsd!

  1. A "kefir" alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
  3. Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük az „alaphoz”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Kimchi készítő programot 16 órára állítjuk.
  4. A kész "kefirhez" turmixoljuk a jostát, vagy az általunk választott gyümölcsöt.

Jegyzetek

K. Éva receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek