Kesu "kefir" jostával
Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 56 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
"Kefir" alap
- 40 g rizs 3/4 AP
- 40 g köles 3/4 AP
- 50 g kesudió 1 AP
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál cukor vagy méz
- 1 teáskanál agar-agar
- víz a maximum jelzésig
Gyümölcs "kefir"-a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 db kefir baktérium kultúra
- 300 g josta gyümölcs más gyümölccsel is helyettesíthető
Így készítsd!
-
A "kefir" alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
-
Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük az „alaphoz”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Kimchi készítő programot 16 órára állítjuk.
-
A kész "kefirhez" turmixoljuk a jostát, vagy az általunk választott gyümölcsöt.
Jegyzetek
K. Éva receptje