Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 56 minutesminutes
Servings 1.3liter
Ingredients
"Kefir" alap
40grizs3/4 AP
40gköles3/4 AP
50gkesudió1 AP
1evőkanálkókuszzsír
1evőkanálcukorvagy méz
1teáskanál agar-agar
víza maximum jelzésig
Gyümölcs "kefir"-a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
1dbkefir baktérium kultúra
300gjosta gyümölcsmás gyümölccsel is helyettesíthető
Instructions
A "kefir" alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük az „alaphoz”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Kimchi készítő programot 16 órára állítjuk.
A kész "kefirhez" turmixoljuk a jostát, vagy az általunk választott gyümölcsöt.