Kelkáposztafőzelék

Kelkáposztafőzelék

Ezt a receptet darabos leves programmal lehet elkészíteni. Ez a főzelék jól variálható különböző feltétekkel. Tápláló és nagyon finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 400 g kelkáposzta
  • 200 g batáta vagy 150 g burgonya
  • 5 g 1-2 kiskanál
  • 30 g zsír
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoranna
  • őrölt köménymag csapott kávéskanál
  • víz vagy alaplé a maximum jelzésig
  • késhegynyi őrölt bors utólag keverjük a főzelékhez
  • 1 teáskanál konjak liszt utólag keverjük a főzelékhez

Így készítsd!

  1. A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd vékony csíkokra szeljük, a batátát/burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk.
  2. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és csontlével vagy vízzel felöntjük a maximum jelzésig. Elindítjuk a darabos leves programot.
  3. A kész, forró főzelékbe keverjük a törött borsot, a konjac lisztet.
  4. A kelkáposztát magyaros rántással is beránthatjuk. Sült kolbásszal, fasírozottal, vagy sült hússal kínáljuk. Vegetáriánusok számára a vega kolbász, zöldség fasírt lehet a jó megoldás.

Jegyzetek

11 hónapos kortól a babáknak is adható: mielőtt borsoznánk és konjac liszttel sűrítenénk, vegyük ki a főzelékből a babának való adagot, és adjunk hozzá darált főtt csirkehúst!

Egy kedves vásárlónk receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek