Kelkáposztafőzelék
Ezt a receptet darabos leves programmal lehet elkészíteni.
Ez a főzelék jól variálható különböző feltétekkel. Tápláló és nagyon finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 400 g kelkáposzta
- 200 g batáta vagy 150 g burgonya
- 5 g só 1-2 kiskanál
- 30 g zsír
- 1-2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi majoranna
- őrölt köménymag csapott kávéskanál
- víz vagy alaplé a maximum jelzésig
- késhegynyi őrölt bors utólag keverjük a főzelékhez
- 1 teáskanál konjak liszt utólag keverjük a főzelékhez
Így készítsd!
-
A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd vékony csíkokra szeljük, a batátát/burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk.
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és csontlével vagy vízzel felöntjük a maximum jelzésig. Elindítjuk a darabos leves programot.
-
A kész, forró főzelékbe keverjük a törött borsot, a konjac lisztet.
-
A kelkáposztát magyaros rántással is beránthatjuk. Sült kolbásszal, fasírozottal, vagy sült hússal kínáljuk. Vegetáriánusok számára a vega kolbász, zöldség fasírt lehet a jó megoldás.
Jegyzetek
11 hónapos kortól a babáknak is adható: mielőtt borsoznánk és konjac liszttel sűrítenénk, vegyük ki a főzelékből a babának való adagot, és adjunk hozzá darált főtt csirkehúst!
Egy kedves vásárlónk receptje