Ezt a receptet darabos leves programmal lehet elkészíteni.
Ez a főzelék jól variálható különböző feltétekkel. Tápláló és nagyon finom.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő35minutes
Összes idő45minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8liter
Alapanyagok
400gkelkáposzta
200gbatátavagy 150 g burgonya
5gsó1-2 kiskanál
30gzsír
1-2gerezdfokhagyma
csipetnyimajoranna
őrölt köménymagcsapott kávéskanál
vízvagy alaplé a maximum jelzésig
késhegynyiőrölt borsutólag keverjük a főzelékhez
1teáskanálkonjak lisztutólag keverjük a főzelékhez
Így készítsd!
A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd vékony csíkokra szeljük, a batátát/burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk.
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és csontlével vagy vízzel felöntjük a maximum jelzésig.
Elindítjuk a darabos leves programot.
A kész, forró főzelékbe keverjük a törött borsot, a konjac lisztet.
A kelkáposztát magyaros rántással is beránthatjuk. Sült kolbásszal, fasírozottal, vagy sült hússal kínáljuk.
Vegetáriánusok számára a vega kolbász, zöldség fasírt lehet a jó megoldás.
Jegyzetek
11 hónapos kortól a babáknak is adható: mielőtt borsoznánk és konjac liszttel sűrítenénk, vegyük ki a főzelékből a babának való adagot, és adjunk hozzá darált főtt csirkehúst!