Kekszes gyümölcsös őzgerinc

Kekszes gyümölcsös őzgerinc

Isteni nyári hűsítő desszert, ami egyben kellemes látványt is nyújt egy meleg napon.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 97 g rizs
  • 96 g köles
  • 36 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál négyszeres édesítő
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál juharszirup
  • víz a maximum jelzésig
  • 1,5 evőkanál agar-agar
  • 1 marék málna
  • 1 marék őszibarack édes, apróra vágva
  • 150 g keksz

Így készítsd!

  1. A Silver Digital gépbe öntjük az 1.5 AP rizst, 1 AP kölest, 1 AP kókuszreszeléket, 1 evőkanál kókuszolajat, reszelt citromhéjat, 2 evőkanál cukorhelyettesítőt, 1 evőkanál juharszirupot, majd felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  2. Elindítjuk soymilk programot.
  3. Amikor a program lejár, egy elég sűrű masszát kapunk, amihez hozzáadjuk az 1.5 evőkanál agar-agart és összekevertetjük a tartályban. Majd a masszába belekavarjuk az apróra vágott barackot és málnát.
  4. Az őzgerinc formát semleges ízű olajjal kikenjük, de épphogy pár cseppet teszünk az egész formába. A masszát a formába öntjük és a legvégét a kekszekkel zárjuk le. Szorosan egymás mellé rakosgatjuk a kekszeket.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen szeletelhető állagot kapunk. Amikor kivesszük a hűtőből, egy tálcára fordítjuk, óvatosan megütögetjük és leemeljük róla a formát.

Jegyzetek

GB. Beáta receptje-nyári receptverseny első helyezett

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek