Kekszes gyümölcsös őzgerinc
Isteni nyári hűsítő desszert, ami egyben kellemes látványt is nyújt egy meleg napon.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 97 g rizs
- 96 g köles
- 36 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál négyszeres édesítő
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál juharszirup
- víz a maximum jelzésig
- 1,5 evőkanál agar-agar
- 1 marék málna
- 1 marék őszibarack édes, apróra vágva
- 150 g keksz
Így készítsd!
-
A Silver Digital gépbe öntjük az 1.5 AP rizst, 1 AP kölest, 1 AP kókuszreszeléket, 1 evőkanál kókuszolajat, reszelt citromhéjat, 2 evőkanál cukorhelyettesítőt, 1 evőkanál juharszirupot, majd felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
-
Elindítjuk soymilk programot.
-
Amikor a program lejár, egy elég sűrű masszát kapunk, amihez hozzáadjuk az 1.5 evőkanál agar-agart és összekevertetjük a tartályban. Majd a masszába belekavarjuk az apróra vágott barackot és málnát.
-
Az őzgerinc formát semleges ízű olajjal kikenjük, de épphogy pár cseppet teszünk az egész formába. A masszát a formába öntjük és a legvégét a kekszekkel zárjuk le. Szorosan egymás mellé rakosgatjuk a kekszeket.
-
1-2 órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen szeletelhető állagot kapunk. Amikor kivesszük a hűtőből, egy tálcára fordítjuk, óvatosan megütögetjük és leemeljük róla a formát.
Jegyzetek
GB. Beáta receptje-nyári receptverseny első helyezett