Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.
percElőkészítési idő 5 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 36 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 0.9 l
Hozzávalók
Fagyi alap:
- 100 g dió
- 20 g köles
- 36 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszzsír
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- víz a minimum maximum jelzés közé
Fagyi további hozzávalói:
- 1 evőkanál instant kávé
- 50 g étcsokoládé (kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
- 50 g dió (aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)
Így készítsd!
- Első lépésként főzünk egy tejszínhelyettesítőt dióból. A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
- Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
- A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- Az instant kávét belekeverjük a már leszűrt tejszínpótlóba.
- A kész fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
- - Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
- - Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
- - Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)
- A csokoládé és dió darabkákat, a már kásás, félig fagyott alaphoz adjuk, így biztosan szépen elkeveredik és nem süllyed le a fagyikészítő tartály/forma aljára.