Kávés dió fagyi
Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 36 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l
Alapanyagok
Fagyi alap:
- 100 g dió
- 20 g köles
- 36 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszzsír
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- víz a minimum maximum jelzés közé
Fagyi további hozzávalói:
- 1 evőkanál instant kávé
- 50 g étcsokoládé (kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
- 50 g dió (aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)
Így készítsd!
-
Első lépésként főzünk egy tejszínhelyettesítőt dióból. A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
-
Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
-
A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Az instant kávét belekeverjük a már leszűrt tejszínpótlóba.
-
A kész fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
-
- Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
-
- Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
-
- Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)
-
A csokoládé és dió darabkákat, a már kásás, félig fagyott alaphoz adjuk, így biztosan szépen elkeveredik és nem süllyed le a fagyikészítő tartály/forma aljára.