Go Back
+ servings
Print

Kávés dió fagyi

Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 36 minutes
Servings 0.9 l

Ingredients

Fagyi alap:

  • 100 g dió
  • 20 g köles
  • 36 g kókuszreszelék
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 csipetnyi
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor
  • víz a minimum maximum jelzés közé

Fagyi további hozzávalói:

  • 1 evőkanál instant kávé
  • 50 g étcsokoládé (kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
  • 50 g dió (aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)

Instructions

  • Első lépésként főzünk egy tejszínhelyettesítőt dióból. A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
  • Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
  • A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Az instant kávét belekeverjük a már leszűrt tejszínpótlóba.
  • A kész fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
  • - Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
  • - Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
  • - Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)
  • A csokoládé és dió darabkákat, a már kásás, félig fagyott alaphoz adjuk, így biztosan szépen elkeveredik és nem süllyed le a fagyikészítő tartály/forma aljára.