Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.
50gétcsokoládé(kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
50gdió(aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)
Így készítsd!
Első lépésként főzünk egy tejszínhelyettesítőt dióból. A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Az instant kávét belekeverjük a már leszűrt tejszínpótlóba.
A kész fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
- Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
- Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
- Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)
A csokoládé és dió darabkákat, a már kásás, félig fagyott alaphoz adjuk, így biztosan szépen elkeveredik és nem süllyed le a fagyikészítő tartály/forma aljára.