Karamellás krémlikőr

Karamellás krémlikőr

Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey's ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 0,5 dl víz
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 5 dl törökmogyoró ital
  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál eritrit ízlés szerint
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 1 dl lefőzött kávé
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 3 dl vodka (opcionális)

Így készítsd!

  1. Először elkészítjük a karamellt a nádcukorból és a vízből.
  2. A cukrot és a vizet tegyük egy lábasba, olyat válasszunk amiben biztosan nem ég le a karamell.
  3. A vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon melegíteni, addig amíg a cukor el nem olvad.
  4. Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt, ha már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a többi hozzávalót a vodka kivételével.
  5. A keveréket visszahelyezzük a tűzre és még 5 percig főzzük.
  6. Ha a karamelles keverék kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a vodkát és a Fruit Juice programmal krémesre turmixoljuk a Vegital növényi italkészítőben.
  7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jegyzetek

Sz. Éva receptje-téli receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek