Karamellás krémlikőr
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey's ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 0,5 dl víz
- 4 evőkanál nádcukor
- 5 dl törökmogyoró ital
- 4 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál eritrit ízlés szerint
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 1 dl lefőzött kávé
- 1 nagy csipet fahéj
- 3 dl vodka (opcionális)
Így készítsd!
-
Először elkészítjük a karamellt a nádcukorból és a vízből.
-
A cukrot és a vizet tegyük egy lábasba, olyat válasszunk amiben biztosan nem ég le a karamell.
-
A vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon melegíteni, addig amíg a cukor el nem olvad.
-
Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt, ha már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a többi hozzávalót a vodka kivételével.
-
A keveréket visszahelyezzük a tűzre és még 5 percig főzzük.
-
Ha a karamelles keverék kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a vodkát és a Fruit Juice programmal krémesre turmixoljuk a Vegital növényi italkészítőben.
-
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jegyzetek
Sz. Éva receptje-téli receptverseny