Go Back
+ servings
Print

Karamellás krémlikőr

Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey's ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 0,5 dl víz
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 5 dl törökmogyoró ital
  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál eritrit ízlés szerint
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 1 dl lefőzött kávé
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 3 dl vodka (opcionális)

Instructions

  • Először elkészítjük a karamellt a nádcukorból és a vízből.
  • A cukrot és a vizet tegyük egy lábasba, olyat válasszunk amiben biztosan nem ég le a karamell.
  • A vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon melegíteni, addig amíg a cukor el nem olvad.
  • Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt, ha már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a többi hozzávalót a vodka kivételével.
  • A keveréket visszahelyezzük a tűzre és még 5 percig főzzük.
  • Ha a karamelles keverék kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a vodkát és a Fruit Juice programmal krémesre turmixoljuk a Vegital növényi italkészítőben.
  • Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Notes

Sz. Éva receptje-téli receptverseny