Karácsonyi krémlikőr
Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 1 evőkanál szőlőmag olaj
- 80 g kesudió 1,5 AP
- 80 g blansírozott mandula 1,5 AP
- 15 ml vanília aroma 0,5 kis üveg
- só csipetnyi
- 2 evőkanál nádcukor opcionális
- víz a maximum jelzésig
- 3 teáskanál fahéj
- 15 ml rumaroma 0,5 kis üveg
- 1 teáskanál szerecsendió reszelve
- 1,5-2 dl vodka
Így készítsd!
-
Az összetevőket a rumaroma, szerecsendió, fahéj és vodka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk programon készre főzzük.
-
Amikor kész, hozzá adunk fél kis üveg rumaromát, ízlés szerint szerecsendiót és fahéjat. A fűszerek mennyisége ízlés függő.
-
Juice programon összekeverjük. Ha lejárt a program sima és textilszűrővel is leszűrjük. A mentes verzió így el is készült.
-
Az alkoholos italhoz 0,5 liter növényi "tejet" 1,5-2 dl vodkával turmixban elkeverjük. Így van alkoholos és mentes verzió is. A hab a tetején a készítés során keletkezett bónusz.