Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk 🙂
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
- 1 evőkanál szőlőmag olaj
- 80 g kesudió 1,5 AP
- 80 g blansírozott mandula 1,5 AP
- 15 ml vanília aroma 0,5 kis üveg
- só csipetnyi
- 2 evőkanál nádcukor opcionális
- víz a maximum jelzésig
- 3 teáskanál fahéj
- 15 ml rumaroma 0,5 kis üveg
- 1 teáskanál szerecsendió reszelve
- 1,5-2 dl vodka
Így készítsd!
- Az összetevőket a rumaroma, szerecsendió, fahéj és vodka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk programon készre főzzük.
- Amikor kész, hozzá adunk fél kis üveg rumaromát, ízlés szerint szerecsendiót és fahéjat. A fűszerek mennyisége ízlés függő.
- Juice programon összekeverjük. Ha lejárt a program sima és textilszűrővel is leszűrjük. A mentes verzió így el is készült.
- Az alkoholos italhoz 0,5 liter növényi "tejet" 1,5-2 dl vodkával turmixban elkeverjük. Így van alkoholos és mentes verzió is. A hab a tetején a készítés során keletkezett bónusz.
További információk
Cs. Anita receptje
Te is szeretnél ilyen finom desszert italt főzni? Kattints IDE!