Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk :)
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 40 minutesminutes
Servings 1.8liter
Ingredients
1evőkanálszőlőmag olaj
80gkesudió1,5 AP
80gblansírozott mandula1,5 AP
15mlvanília aroma0,5 kis üveg
sócsipetnyi
2evőkanálnádcukoropcionális
víza maximum jelzésig
3teáskanálfahéj
15mlrumaroma0,5 kis üveg
1teáskanálszerecsendióreszelve
1,5-2dl vodka
Instructions
Az összetevőket a rumaroma, szerecsendió, fahéj és vodka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk programon készre főzzük.
Amikor kész, hozzá adunk fél kis üveg rumaromát, ízlés szerint szerecsendiót és fahéjat. A fűszerek mennyisége ízlés függő.
Juice programon összekeverjük. Ha lejárt a program sima és textilszűrővel is leszűrjük. A mentes verzió így el is készült.
Az alkoholos italhoz 0,5 liter növényi "tejet" 1,5-2 dl vodkával turmixban elkeverjük. Így van alkoholos és mentes verzió is.
A hab a tetején a készítés során keletkezett bónusz.
Notes
Cs. Anita receptjeTe is szeretnél ilyen finom desszert italt főzni? Kattints IDE!