Go Back
+ servings
Print

Karácsonyi krémlikőr

Egy ízletes desszert ital, ami alkoholos, de mentes változatban is elkészíthető. Nemcsak az ünnepi időszakban ajánljuk :)
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 1 evőkanál szőlőmag olaj
  • 80 g kesudió 1,5 AP
  • 80 g blansírozott mandula 1,5 AP
  • 15 ml vanília aroma 0,5 kis üveg
  • csipetnyi
  • 2 evőkanál nádcukor opcionális
  • víz a maximum jelzésig
  • 3 teáskanál fahéj
  • 15 ml rumaroma 0,5 kis üveg
  • 1 teáskanál szerecsendió reszelve
  • 1,5-2 dl vodka

Instructions

  • Az összetevőket a rumaroma, szerecsendió, fahéj és vodka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk programon készre főzzük.
  • Amikor kész, hozzá adunk fél kis üveg rumaromát, ízlés szerint szerecsendiót és fahéjat. A fűszerek mennyisége ízlés függő.
  • Juice programon összekeverjük. Ha lejárt a program sima és textilszűrővel is leszűrjük. A mentes verzió így el is készült.
  • Az alkoholos italhoz 0,5 liter növényi "tejet" 1,5-2 dl vodkával turmixban elkeverjük. Így van alkoholos és mentes verzió is. A hab a tetején a készítés során keletkezett bónusz.

Notes

Cs. Anita receptje
Te is szeretnél ilyen finom desszert italt főzni? Kattints IDE!