Kapros-tejfölös káposztakrémleves
Egy laktató káposztakrémleves. Ha szereted a káposztát, ez a leves biztosan elvarázsol majd.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 400 g káposzta édes
- 200 g fehér batáta
- 200 g totu krém extra paleo "tejföl"
- 1 teáskanál konjac liszt
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- kapor ízlés szerint, apróra vágva
- borjú húsleves alaplé vagy zöldséglé maximum jelzésig
- 0,5 szál póréhagyma
- 2 evőkanál Paleolaj
- só ízlés szerint
Így készítsd!
-
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát vékony csíkokra felszabdaljuk.
-
A batátát megtisztítjuk kb. 2 cm kockára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót (a konjac liszt kivételével) a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, felöntjük a húslevessel a maximum jelzésig
-
Juice programmal turmixoljuk, majd Cream soup programon megfőzzük a levest.
-
A konjac lisztet a program végén adjuk hozzá. Egy merőkanálnyi levessel csomómentessé keverjük és hozzáadjuk a krémleveshez.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)