Nyomtatás
Kapros-tejfölös káposztakrémleves
Egy laktató káposztakrémleves. Ha szereted a káposztát, ez a leves biztosan elvarázsol majd.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
-
400
g
káposzta
édes
-
200
g
fehér batáta
-
200
g
totu krém extra
paleo "tejföl"
-
1
teáskanál
konjac liszt
-
1
kávéskanál
őrölt kömény
-
kapor
ízlés szerint, apróra vágva
-
borjú húsleves alaplé
vagy zöldséglé maximum jelzésig
-
0,5
szál
póréhagyma
-
2
evőkanál
Paleolaj
-
só
ízlés szerint
-
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát vékony csíkokra felszabdaljuk.
-
A batátát megtisztítjuk kb. 2 cm kockára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót (a konjac liszt kivételével) a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, felöntjük a húslevessel a maximum jelzésig
-
Juice programmal turmixoljuk, majd Cream soup programon megfőzzük a levest.
-
A konjac lisztet a program végén adjuk hozzá. Egy merőkanálnyi levessel csomómentessé keverjük és hozzáadjuk a krémleveshez.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)