Go Back
+ servings
Print

Kapros-tejfölös káposztakrémleves

Egy laktató káposztakrémleves. Ha szereted a káposztát, ez a leves biztosan elvarázsol majd.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 400 g káposzta édes
  • 200 g fehér batáta
  • 200 g totu krém extra paleo "tejföl"
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • kapor ízlés szerint, apróra vágva
  • borjú húsleves alaplé vagy zöldséglé maximum jelzésig
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál Paleolaj
  • ízlés szerint

Instructions

  • A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát vékony csíkokra felszabdaljuk.
  • A batátát megtisztítjuk kb. 2 cm kockára vágjuk.
  • Az összes hozzávalót (a konjac liszt kivételével) a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, felöntjük a húslevessel a maximum jelzésig
  • Juice programmal turmixoljuk, majd Cream soup programon megfőzzük a levest.
  • A konjac lisztet a program végén adjuk hozzá. Egy merőkanálnyi levessel csomómentessé keverjük és hozzáadjuk a krémleveshez.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)