Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Kapros-tejfölös káposztakrémleves
Egy laktató káposztakrémleves. Ha szereted a káposztát, ez a leves biztosan elvarázsol majd.
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
30
minutes
minutes
Total Time
40
minutes
minutes
Servings
1.8
liter
Ingredients
400
g
káposzta
édes
200
g
fehér batáta
200
g
totu krém extra
paleo "tejföl"
1
teáskanál
konjac liszt
1
kávéskanál
őrölt kömény
kapor
ízlés szerint, apróra vágva
borjú húsleves alaplé
vagy zöldséglé maximum jelzésig
0,5
szál
póréhagyma
2
evőkanál
Paleolaj
só
ízlés szerint
Instructions
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát vékony csíkokra felszabdaljuk.
A batátát megtisztítjuk kb. 2 cm kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót (a konjac liszt kivételével) a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk, felöntjük a húslevessel a maximum jelzésig
Juice programmal turmixoljuk, majd Cream soup programon megfőzzük a levest.
A konjac lisztet a program végén adjuk hozzá. Egy merőkanálnyi levessel csomómentessé keverjük és hozzáadjuk a krémleveshez.
Notes
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)