káposztával tölött paprika

Káposztával töltött paprika-savanyúság

Káposztával töltött paprika savanyúság

Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 db

Alapanyagok

  • 10 db paprika közepes méretű
  • 250 g káposzta (amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 evőkanál
  • 1,5 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a zöldségeket

Így készítsd!

  1. A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
  2. A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
  3. A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
  4. A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk. Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
  5. Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.

Jegyzetek

F.S.Gitka receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek