Go Back
+ servings
Nyomtatás
káposztával tölött paprika

Káposztával töltött paprika savanyúság

Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 db

Alapanyagok

  • 10 db paprika közepes méretű
  • 250 g káposzta (amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 evőkanál
  • 1,5 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a zöldségeket

Így készítsd!

  1. A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
  2. A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
  3. A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
  4. A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk. Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
  5. Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.

Jegyzetek

F.S.Gitka receptje