Print
Káposztával töltött paprika savanyúság
Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 36 minutes minutes
Total Time 46 minutes minutes
Servings 10 db
- 10 db paprika közepes méretű
- 250 g káposzta (amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál szemesbors
- 1 evőkanál só
- 1,5 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi ellepi a zöldségeket
A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk.
Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.