Go Back
+ servings
káposztával tölött paprika
Print

Káposztával töltött paprika savanyúság

Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 36 minutes
Total Time 46 minutes
Servings 10 db

Ingredients

  • 10 db paprika közepes méretű
  • 250 g káposzta (amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 evőkanál
  • 1,5 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
  • víz amennyi ellepi a zöldségeket

Instructions

  • A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
  • A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
  • A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
  • A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk. Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
  • Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.

Notes

F.S.Gitka receptje