Nyomtatás
Káposztával töltött paprika savanyúság
Finom, ropogós savanyúság, ami tökéletes választás egy ízletes ebéd mellé.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 db
-
10
db
paprika
közepes méretű
-
250
g
káposzta
(amennyi a paprikába belefér, lehet több is)
-
2
db
babérlevél
-
1
teáskanál
szemesbors
-
1
evőkanál
só
-
1,5
adagolókanál
zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
-
víz
amennyi ellepi a zöldségeket
-
A paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket. A káposztát legyaluljuk és megtöltjük vele a paprikákat.
-
A felöntőléhez a sós vizet felforraljuk, majd visszahűtjük.
-
A fermentáló tartályába tesszük a babérlevelet, borsot, majd a töltött paprikákat.
-
A baktériumkultúrát elkeverjük körülbelül fél dl vízben és a visszahűtött felöltőléhez adjuk.
Ráöntjük a paprikára, úgy, hogy elfedje azokat.
-
Kimchi programon 36 órát erjesztjük és a Cooling funkciót is benyomjuk.