"Joghurt" torta
Sütés nélküli, könnyű "joghurtos" desszert, ami "mandulatejből" készült.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Mandula ital hozzávalói:
- 100 g blansírozott mandula
- 32 g basmati rizs
- 2 evőkanál eritrit
- 1 kiskanál napraforgó lecitin
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
A torta további összetevői:
- 2 kiskanál vaníliás cukor /vagy eritrit
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál konjak liszt
- 1 db joghurt baktérium kapszula
- 200 g keksz (Gullont használtunk)
- 100 g növényi margarin
- 1 db bio citrom leve
- 3 kiskanál konjak liszt
Így készítsd!
-
A mandula ital összevetőit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag programot.
-
Miután elkészült a mandula ital, leszűrjük és kihűlés után teszünk bele 2 kiskanál vaníliás cukrot, 2 evőkanál cukrot, 1 púpos kiskanál konjak lisztet. Ezt juice programon összekeverjük.
-
Hozzá adjuk a pici vízben feloldott joghurt kultúrát, majd a fermentáló tartályába öntjük és 12 órára állítjuk joghurt programon.
-
A torta aljára a kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott növényi margarinnal együtt belenyomkodjuk a tortaformába.
-
A "joghurthoz" ízlés szerint tehetünk még édesítőt. Hozzáadunk 1 citrom levét és héját és 3 kiskanál konjak lisztet. A "joghurtos" krémet kekszes alapra öntjük, tehetünk bele friss gyümölcsöt. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedésig.
Jegyzetek
Sz. J . Anikó receptje-nyári receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom joghurt tortát készíteni? Kattints IDE!