Go Back
+ servings
Nyomtatás

"Joghurt" torta

Sütés nélküli, könnyű "joghurtos" desszert, ami "mandulatejből" készült.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Mandula ital hozzávalói:

  • 100 g blansírozott mandula
  • 32 g basmati rizs
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 kiskanál napraforgó lecitin
  • 1 csipetnyi
  • víz a maximum jelzésig

A torta további összetevői:

  • 2 kiskanál vaníliás cukor /vagy eritrit
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál konjak liszt
  • 1 db joghurt baktérium kapszula
  • 200 g keksz (Gullont használtunk)
  • 100 g növényi margarin
  • 1 db bio citrom leve
  • 3 kiskanál konjak liszt

Így készítsd!

  1. A mandula ital összevetőit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag programot.
  2. Miután elkészült a mandula ital, leszűrjük és kihűlés után teszünk bele 2 kiskanál vaníliás cukrot, 2 evőkanál cukrot, 1 púpos kiskanál konjak lisztet. Ezt juice programon összekeverjük.
  3. Hozzá adjuk a pici vízben feloldott joghurt kultúrát, majd a fermentáló tartályába öntjük és 12 órára állítjuk joghurt programon.
  4. A torta aljára a kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott növényi margarinnal együtt belenyomkodjuk a tortaformába.
  5. A "joghurthoz" ízlés szerint tehetünk még édesítőt. Hozzáadunk 1 citrom levét és héját és 3 kiskanál konjak lisztet. A "joghurtos" krémet kekszes alapra öntjük, tehetünk bele friss gyümölcsöt. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedésig.

Jegyzetek

Sz. J . Anikó receptje-nyári receptverseny

Te is szeretnél ilyen finom joghurt tortát készíteni? Kattints IDE!