holland kakaópor

A kakaópor tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert por, aminek (szárazanyagra számítva) legalább 10% kakaóvajat kell tartalmaznia.
Tulajdonképpen a kakaóbab fogyasztásra szánt változata. A sima kakaópor enyhén savas, ezért kelt kesernyés ízhatást. Az egyes kakaóporok, a kakaóbab fajtájától függően más-más ízvilággal és színárnyalattal rendelkeznek.
A holland kakaópor abban különbözik a sima kakaótól, hogy kevésbé savas. Ezért fontos, hogy a sütemények tésztájába, amit ezzel a kakaóporral készítünk sütőpor kerüljön, így nem egy lapos, hanem könnyű, levegős tésztát lapunk sütés után.
Lúgosított kakaónak is nevezik, mert kálium-karbonátos oldattal mossák át, így lesz semleges pH értékű. A holland kakaó színe sötétebb árnyalatú, mint a sima kakaópor.
A holland kakaópor használatával csokoládésabb ízhatást érhetünk el ételeinkben, italainkban.

https://www.vegital.hu/kakaopor-22-24-holland-250-g

Desszert ital granolából

Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső