Hokkaido tök krémleves

A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A tök édeskés, selymes textúrája tökéletesen harmonizál a gyömbér enyhén csípős, frissítő ízével, míg a kurkuma finom fűszeressége mélységet ad az ételnek. Ez a leves nemcsak ízletes, de a kurkuma és gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt rendkívül egészséges is. Tálaláskor egy kevés friss koriander, pirított tökmag, vagy növényi tejszínpótló tökéletes kiegészítője lehet.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter

Hozzávalók
 

  • 500 g hokkaidó tök (héjával együtt)
  • 10 ml olívaolaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm gyömbér
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 db leveskocka
  • 10 g (ízlés szerint)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Smooth Soup programot.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek