Hokkaido tök krémleves
A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A tök édeskés, selymes textúrája tökéletesen harmonizál a gyömbér enyhén csípős, frissítő ízével, míg a kurkuma finom fűszeressége mélységet ad az ételnek. Ez a leves nemcsak ízletes, de a kurkuma és gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt rendkívül egészséges is. Tálaláskor egy kevés friss koriander, pirított tökmag, vagy növényi tejszínpótló tökéletes kiegészítője lehet.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 500 g hokkaidó tök (héjával együtt)
- 10 ml olívaolaj
- 80 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 cm gyömbér
- 1 mokkáskanál kurkuma
- 1 csipetnyi fehérbors
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 db leveskocka
- 10 g só (ízlés szerint)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Smooth Soup programot.