Go Back
+ servings
Print

Hokkaido tök krémleves

A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A tök édeskés, selymes textúrája tökéletesen harmonizál a gyömbér enyhén csípős, frissítő ízével, míg a kurkuma finom fűszeressége mélységet ad az ételnek. Ez a leves nemcsak ízletes, de a kurkuma és gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt rendkívül egészséges is. Tálaláskor egy kevés friss koriander, pirított tökmag, vagy növényi tejszínpótló tökéletes kiegészítője lehet.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 500 g hokkaidó tök (héjával együtt)
  • 10 ml olívaolaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm gyömbér
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 db leveskocka
  • 10 g (ízlés szerint)
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Smooth Soup programot.