A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A tök édeskés, selymes textúrája tökéletesen harmonizál a gyömbér enyhén csípős, frissítő ízével, míg a kurkuma finom fűszeressége mélységet ad az ételnek. Ez a leves nemcsak ízletes, de a kurkuma és gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt rendkívül egészséges is. Tálaláskor egy kevés friss koriander, pirított tökmag, vagy növényi tejszínpótló tökéletes kiegészítője lehet.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő40minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8liter
Alapanyagok
500ghokkaidó tök(héjával együtt)
10mlolívaolaj
80gvöröshagyma
3gerezdfokhagyma
1-2cmgyömbér
1mokkáskanálkurkuma
1csipetnyifehérbors
1csipetnyiszerecsendió
1dbleveskocka
10gsó(ízlés szerint)
víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.