Hideg tejmentes uborkaleves

Hideg tejmentes uborkaleves

Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 350 g kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 szál kapor
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 db lime leve
  • 500 ml növényi "joghurt"
  • 300 ml víz
  • 100 g kígyóuborka a tálaláshoz

Így készítsd!

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
  2. A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. Elindítjuk a Juice programot.
  4. A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek