Hideg tejmentes uborkaleves
Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 350 g kígyóuborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 szál kapor
- 0.5 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 csipetnyi bors
- 1 db lime leve
- 500 ml növényi "joghurt"
- 300 ml víz
- 100 g kígyóuborka a tálaláshoz
Így készítsd!
-
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
-
A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Juice programot.
-
A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
-
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.