Print
Hideg tejmentes uborkaleves
Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 5 minutes minutes
Total Time 15 minutes minutes
Servings 1.3 l
- 350 g kígyóuborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 szál kapor
- 0.5 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 csipetnyi bors
- 1 db lime leve
- 500 ml növényi "joghurt"
- 300 ml víz
- 100 g kígyóuborka a tálaláshoz
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Juice programot.
A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.