Print
Hideg tejmentes uborkaleves
Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 5 minutes minutes
Total Time 15 minutes minutes
 
Servings 1.3 l
- 350 g kígyóuborka
 - 3 gerezd  fokhagyma
 - 2 szál újhagyma
 - 2 szál kapor
 - 0.5 teáskanál só
 - 1 teáskanál ételízesítő
 - 1 csipetnyi bors
 - 1 db lime leve
 - 500 ml növényi "joghurt"
 - 300 ml víz
 - 100 g kígyóuborka a tálaláshoz
 
 
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Juice programot.
A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.