Go Back
+ servings
Print

Hideg tejmentes uborkaleves

Egyszerű, hűsítő leves, ami igazán frissítő egy meleg nyári napon.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 350 g kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 szál kapor
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 db lime leve
  • 500 ml növényi "joghurt"
  • 300 ml víz
  • 100 g kígyóuborka a tálaláshoz

Instructions

  • A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a kaprot apróra vágjuk.
  • A hozzávalókat a 100 g kígyóuborka kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Elindítjuk a Juice programot.
  • A program végeztével az uborkalevest egy zárható tálba öntjük és hozzáadjuk a félretett, felkockázott uborkát. Összekeverjük.
  • Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízesítők és az alapanyagok jól összeérjenek.