Habosítható mandula ital

Habosítható mandula ital

Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 60 g blansírozott mandula
  • 30 g rizs
  • 30 g kókuszreszelék
  • 0,5 mokkáskanál
  • 0,5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál eritrit
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A rizst többször átöblítjük, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
  5. Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy a mandula ital ne forró, de meleg legyen körülbelül 60-65 fokos.
  6. Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.
  7. A szűrleményből nagyon finom kenőkrém készíthető.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek