Habosítható mandula ital
Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 60 g blansírozott mandula
- 30 g rizs
- 30 g kókuszreszelék
- 0,5 mokkáskanál só
- 0,5 evőkanál olaj
- 1 evőkanál eritrit
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A rizst többször átöblítjük, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
-
Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy a mandula ital ne forró, de meleg legyen körülbelül 60-65 fokos.
-
Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.
-
A szűrleményből nagyon finom kenőkrém készíthető.