Go Back
+ servings
Print

Habosítható mandula ital

Egy finom habos latte, capuccino, vagy kávé bearanyozza a reggeleket. Ez a mandula ital biztosan nem okoz csalódást. Tejhabosítóval csodálatos hab varázsolható belőle.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 60 g blansírozott mandula
  • 30 g rizs
  • 30 g kókuszreszelék
  • 0,5 mokkáskanál
  • 0,5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál eritrit
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A rizst többször átöblítjük, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
  • Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy a mandula ital ne forró, de meleg legyen körülbelül 60-65 fokos.
  • Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.
  • A szűrleményből nagyon finom kenőkrém készíthető.