Habosítható kesudió-szója ital
Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 60 g kesudió
- 50 g szója
- 0,5 evőkanál Olajessimo
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál eritrit
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A szóját a készülék óvása érdekében pár órára beáztathatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
-
Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy az ital ne forró, de meleg legyen, körülbelül 60-65 fokos.
-
Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.