Go Back
+ servings
Nyomtatás

Habosítható kesudió-szója ital

Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 60 g kesudió
  • 50 g szója
  • 0,5 evőkanál Olajessimo
  • 1 csipetnyi
  • 1 evőkanál eritrit
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A szóját a készülék óvása érdekében pár órára beáztathatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "five grain", Baby gép esetében "smooth soup".
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
  5. Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy az ital ne forró, de meleg legyen, körülbelül 60-65 fokos.
  6. Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.