Gyömbéres fokhagymás tormás savanyú uborka
Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 24 minutes
Összes idő 34 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
Alapanyagok
- 500 g uborka (kisebb méretű)
- 1 szál póréhagyma
- 3 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 cm torma darab
- 1 evőkanál só
- 500 ml víz
- 0,5 db bio citrom leve
Így készítsd!
-
Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
-
A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
-
A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
-
A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
-
Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
-
Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
-
A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.
Jegyzetek
Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!