Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 24 minutes minutes
Összesen 34 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 500 g uborka (kisebb méretű)
- 1 szál póréhagyma
- 3 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 cm torma darab
- 1 evőkanál só
- 500 ml víz
- 0,5 db bio citrom leve
Így készítsd!
- Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
- A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
- A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
- Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
- Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
- A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.
További információk
Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni. Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni. Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!