Gyömbéres-fokhagymás-tormás savanyú uborka

Gyömbéres fokhagymás tormás savanyú uborka

Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 24 minutes
Összes idő 34 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 500 g uborka (kisebb méretű)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 cm torma darab
  • 1 evőkanál
  • 500 ml víz
  • 0,5 db bio citrom leve

Így készítsd!

  1. Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
  3. A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
  4. A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
  5. Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
  6. Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
  7. A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.

Jegyzetek

Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek