Go Back
+ servings
Print

Gyömbéres fokhagymás tormás savanyú uborka

Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 24 minutes
Total Time 34 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 500 g uborka (kisebb méretű)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 cm torma darab
  • 1 evőkanál
  • 500 ml víz
  • 0,5 db bio citrom leve

Instructions

  • Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
  • A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
  • A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
  • A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
  • Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
  • Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
  • A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.

Notes

Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!