Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő24minutes
Összes idő34minutes
Mennyiség/űrtartalom4fő
Alapanyagok
500guborka(kisebb méretű)
1szálpóréhagyma
3cmgyömbér
3gerezdfokhagyma
5cmtorma darab
1evőkanálsó
500mlvíz
0,5dbbio citrom leve
Így készítsd!
Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.
Jegyzetek
Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!