Gazdag ízharmóniájú savanyúság, ami tökéletes kiegészítője egy finom ebédnek.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 24 minutesminutes
Total Time 34 minutesminutes
Servings 4fő
Ingredients
500guborka(kisebb méretű)
1szálpóréhagyma
3cmgyömbér
3gerezdfokhagyma
5cmtorma darab
1evőkanálsó
500mlvíz
0,5dbbio citrom leve
Instructions
Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.
Notes
Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!