Gránátalmás chia puding "kesutejszínből"
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
"Tejszínhez"
- 100 g kesudió 2 AP
- 36 g kókuszreszelék 1 AP
- 20 g rizs
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál kókuszzsír
- víz a minimum jelzésig
Gránátalmás chia puding
- 1 liter "kesutejszín"
- 7 evőkanál chia mag
- fahéj
- vaníliás eritrit vagy cukor ízlés szerint
- 1 db gránátalma
Így készítsd!
-
Először a "tejszínt" készítjük el. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész tejszínt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A pudingoz a "tejszínben" feloldjuk az ízesítőket és a chia magot.
-
Ha a chia mag kicsit megduzzadt, friss gránátalmával egymásra rétegezzük őket.
Jegyzetek
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje