Gránátalmás chia puding

Gránátalmás chia puding "kesutejszínből"

Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

"Tejszínhez"

  • 100 g kesudió 2 AP
  • 36 g kókuszreszelék 1 AP
  • 20 g rizs
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • víz a minimum jelzésig

Gránátalmás chia puding

  • 1 liter "kesutejszín"
  • 7 evőkanál chia mag
  • fahéj
  • vaníliás eritrit vagy cukor ízlés szerint
  • 1 db gránátalma

Így készítsd!

  1. Először a "tejszínt" készítjük el. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész tejszínt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A pudingoz a "tejszínben" feloldjuk az ízesítőket és a chia magot.
  5. Ha a chia mag kicsit megduzzadt, friss gránátalmával egymásra rétegezzük őket.

Jegyzetek

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek