Nyomtatás
Gránátalmás chia puding "kesutejszínből"
Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
"Tejszínhez"
-
100
g
kesudió
2 AP
-
36
g
kókuszreszelék
1 AP
-
20
g
rizs
-
só
ízlés szerint
-
2
evőkanál
kókuszzsír
-
víz
a minimum jelzésig
Gránátalmás chia puding
-
1
liter
"kesutejszín"
-
7
evőkanál
chia mag
-
fahéj
-
vaníliás eritrit
vagy cukor ízlés szerint
-
1
db
gránátalma
-
Először a "tejszínt" készítjük el. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész tejszínt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A pudingoz a "tejszínben" feloldjuk az ízesítőket és a chia magot.
-
Ha a chia mag kicsit megduzzadt, friss gránátalmával egymásra rétegezzük őket.
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje