Go Back
+ servings
Print

Gránátalmás chia puding "kesutejszínből"

Igen mutatós, de egyszerű desszert, ami ünnepi fogásként, de hétköznapi desszertként is felszolgálható.
Prep Time 10 perc
Cook Time 30 perc
Total Time 40 perc
Servings 1.8 liter

Ingredients

"Tejszínhez"

  • 100 g kesudió 2 AP
  • 36 g kókuszreszelék 1 AP
  • 20 g rizs
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • víz a minimum jelzésig

Gránátalmás chia puding

  • 1 liter "kesutejszín"
  • 7 evőkanál chia mag
  • fahéj
  • vaníliás eritrit vagy cukor ízlés szerint
  • 1 db gránátalma

Instructions

  • Először a "tejszínt" készítjük el. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  • A program lejárta után a kész tejszínt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A pudingoz a "tejszínben" feloldjuk az ízesítőket és a chia magot.
  • Ha a chia mag kicsit megduzzadt, friss gránátalmával egymásra rétegezzük őket.

Notes

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje