Gombakrémleves zöld-fűszerekkel

Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
perc10 minutes
perc35 minutes
Összesen 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

  • 280 g gomba
  • 50 g vöröshagyma
  • 50 g zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 32 g rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál kakukkfű szárított
  • 1 teáskanál petrezselyem szárított
  • 3 teáskanál ételízesítő adalékmentes
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat előkészítjük, felaprítjuk.
  • Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
  • A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább is ízesíthetjük. Tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított gombát, bacont. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.

További információk

TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.
 
 
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek