Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő35minutes
Összes idő45minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3l
Alapanyagok
280 ggomba
50gvöröshagyma
50gzellerszár
2gerezdfokhagyma
32grizs
1evőkanálolívaolaj
0,5teáskanálkakukkfűszárított
1teáskanálpetrezselyemszárított
3teáskanálételízesítőadalékmentes
sóízlés szerint
borsízlés szerint
víza maximum jelzésig
Így készítsd!
A hozzávalókat előkészítjük, felaprítjuk.
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább is ízesíthetjük. Tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított gombát, bacont. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
Jegyzetek
TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.