Gesztenyés desszert ital

Gesztenyés desszert ital

A gesztenyéből, mazsolából és dióból készült desszert ital egy igazi ízkavalkád, amely magában hordozza az őszi és téli időszakok meleg hangulatát. A gesztenye kellemesen selymes textúrát kölcsönöz az italnak, míg a mazsola édes, gyümölcsös jegyeivel fokozza az ízharmóniát. A dió, ropogós, karakteres íze pedig izgalmas kontrasztot teremt az egyéb összetevőkkel. Ideális választás lehet a hideg estéken, amikor a desszert és ital összeolvad, hogy feledhetetlen élményt teremtsen.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 l

Alapanyagok

  • 50 g sült gesztenye
  • 50 g dió
  • 30 g mazsola opcionális-elhagyható, akkor ennyivel több gesztenye kell bele)
  • 8 g vaníliás cukor vagy eritrit
  • 30 g juharszirup
  • 1 g (csipetnyi)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
  2. Ha lejárt a program, akkor a Soymilk, vagy Five grain programon készre főzzük.
  3. A program lejárta után a kész italt leszűrjük. Ennél az italnál nagyon kevés szűrleményre lehet számítani.
  4. TIPP: Ebben az összeállításban a gesztenye, a dió és a mazsola egyaránt kiérződik az italból. Viszont, ha változtatunk a hozzávalók arányain, pl. egy kicsit több gesztenye, kevesebb dió, akkor új jelleget kapnak az ízek. Meg lehet bolondítani egy kis rummal-vagy rum aromával is.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek