A gesztenyéből, mazsolából és dióból készült desszert ital egy igazi ízkavalkád, amely magában hordozza az őszi és téli időszakok meleg hangulatát. A gesztenye kellemesen selymes textúrát kölcsönöz az italnak, míg a mazsola édes, gyümölcsös jegyeivel fokozza az ízharmóniát. A dió, ropogós, karakteres íze pedig izgalmas kontrasztot teremt az egyéb összetevőkkel. Ideális választás lehet a hideg estéken, amikor a desszert és ital összeolvad, hogy feledhetetlen élményt teremtsen.
Elkészítési idő5minutes
Főzési idő25minutes
Összes idő30minutes
Mennyiség/űrtartalom0.9l
Alapanyagok
50gsült gesztenye
50gdió
30gmazsolaopcionális-elhagyható, akkor ennyivel több gesztenye kell bele)
8gvaníliás cukorvagy eritrit
30gjuharszirup
1gsó(csipetnyi)
víza maximum jelzésig
Így készítsd!
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
Ha lejárt a program, akkor a Soymilk, vagy Five grain programon készre főzzük.
A program lejárta után a kész italt leszűrjük. Ennél az italnál nagyon kevés szűrleményre lehet számítani.
TIPP: Ebben az összeállításban a gesztenye, a dió és a mazsola egyaránt kiérződik az italból. Viszont, ha változtatunk a hozzávalók arányain, pl. egy kicsit több gesztenye, kevesebb dió, akkor új jelleget kapnak az ízek.
Meg lehet bolondítani egy kis rummal-vagy rum aromával is.