Go Back
+ servings
Print

Gesztenyés desszert ital

A gesztenyéből, mazsolából és dióból készült desszert ital egy igazi ízkavalkád, amely magában hordozza az őszi és téli időszakok meleg hangulatát. A gesztenye kellemesen selymes textúrát kölcsönöz az italnak, míg a mazsola édes, gyümölcsös jegyeivel fokozza az ízharmóniát. A dió, ropogós, karakteres íze pedig izgalmas kontrasztot teremt az egyéb összetevőkkel. Ideális választás lehet a hideg estéken, amikor a desszert és ital összeolvad, hogy feledhetetlen élményt teremtsen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 0.9 l

Ingredients

  • 50 g sült gesztenye
  • 50 g dió
  • 30 g mazsola opcionális-elhagyható, akkor ennyivel több gesztenye kell bele)
  • 8 g vaníliás cukor vagy eritrit
  • 30 g juharszirup
  • 1 g (csipetnyi)
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
  • Ha lejárt a program, akkor a Soymilk, vagy Five grain programon készre főzzük.
  • A program lejárta után a kész italt leszűrjük. Ennél az italnál nagyon kevés szűrleményre lehet számítani.
  • TIPP: Ebben az összeállításban a gesztenye, a dió és a mazsola egyaránt kiérződik az italból. Viszont, ha változtatunk a hozzávalók arányain, pl. egy kicsit több gesztenye, kevesebb dió, akkor új jelleget kapnak az ízek. Meg lehet bolondítani egy kis rummal-vagy rum aromával is.