Gesztenye ital
A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 125 g natúr gesztenye hámozott
- 36 g kókuszreszelék
- 30 g rizs kesudióval is helyettesíthető
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 60 g eritrit
- 2 kk glicin
- 3 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
- rum aroma ízlés szerint
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!