A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 125 g natúr gesztenye hámozott
- 36 g kókuszreszelék
- 30 g rizs kesudióval is helyettesíthető
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 60 g eritrit
- 2 kk glicin
- 3 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
- rum aroma ízlés szerint
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!