Go Back
+ servings
Print

Gesztenye ital

A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 125 g natúr gesztenye hámozott
  • 36 g kókuszreszelék
  • 30 g rizs kesudióval is helyettesíthető
  • 15 ml Olajessimo
  • 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • 60 g eritrit
  • 2 kk glicin
  • 3 cm vaníliarúd
  • 1 g himalája só
  • víz a maximum jelzésig
  • rum aroma ízlés szerint

Instructions

  • Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!