A gazpacho, egy klasszikus spanyol hideg leves, amely kiváló választás a forró nyári napokra. Főként friss zöldségekből készül, mint paradicsom, uborka, paprika és hagyma, amit olívaolajjal, ecettel és fokhagymával ízesítettünk. Ez a frissítő, könnyű leves nemcsak tápláló, de rendkívül ízletes is főként, ha jól behűtve tálaljuk.
percElőkészítési idő 15 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.2 liter
Hozzávalók
- 550 g paradicsom
- 380 g kígyóuborka
- 200 g kaliforniai paprika
- 70 g lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 ml borecet
- 60 ml olívaolaj
- 1 csipetnyi bors
- 5 g só
- 5 g kristálycukor
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- A zöldségeket előkészítjük és felaprítjuk kis kockákra.
- Összekeverjük őket, majd egy pár kanálnyit félre teszünk belőle a tálaláshoz.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába adagoljuk és elindítjuk a Juice programot.
- A levest a hűtőbe tesszük két órára, hogy összeérjenek az ízek. A félretett zöldségekkel tálaljuk.