Go Back
+ servings
Nyomtatás

Gazpacho

A gazpacho, egy klasszikus spanyol hideg leves, amely kiváló választás a forró nyári napokra. Főként friss zöldségekből készül, mint paradicsom, uborka, paprika és hagyma, amit olívaolajjal, ecettel és fokhagymával ízesítettünk. Ez a frissítő, könnyű leves nemcsak tápláló, de rendkívül ízletes is főként, ha jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.2 liter

Alapanyagok

  • 550 g paradicsom
  • 380 g kígyóuborka
  • 200 g kaliforniai paprika
  • 70 g lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 ml borecet
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 csipetnyi bors
  • 5 g
  • 5 g kristálycukor
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A zöldségeket előkészítjük és felaprítjuk kis kockákra.
  2. Összekeverjük őket, majd egy pár kanálnyit félre teszünk belőle a tálaláshoz.
  3. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába adagoljuk és elindítjuk a Juice programot.
  4. A levest a hűtőbe tesszük két órára, hogy összeérjenek az ízek. A félretett zöldségekkel tálaljuk.