A gazpacho, egy klasszikus spanyol hideg leves, amely kiváló választás a forró nyári napokra. Főként friss zöldségekből készül, mint paradicsom, uborka, paprika és hagyma, amit olívaolajjal, ecettel és fokhagymával ízesítettünk. Ez a frissítő, könnyű leves nemcsak tápláló, de rendkívül ízletes is főként, ha jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő15minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő45minutes
Mennyiség/űrtartalom1.2liter
Alapanyagok
550gparadicsom
380gkígyóuborka
200gkaliforniai paprika
70glilahagyma
3gerezdfokhagyma
15mlborecet
60mlolívaolaj
1csipetnyibors
5gsó
5gkristálycukor
víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
A zöldségeket előkészítjük és felaprítjuk kis kockákra.
Összekeverjük őket, majd egy pár kanálnyit félre teszünk belőle a tálaláshoz.
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába adagoljuk és elindítjuk a Juice programot.
A levest a hűtőbe tesszük két órára, hogy összeérjenek az ízek. A félretett zöldségekkel tálaljuk.