"Földimogyorótej" és fahéjas csiga
Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
Földimogyoró ital
- 50 g földimogyoró 1 AP
- 72 g kókuszreszelék 2 AP
- 30 g basmati rizs 0,5 AP
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál eritrit ízlés szerint változtatható
- víz a maximum jelzésig
Fahéjas csiga tészta
- 250 g szűrlemény vagy liszt
- 125 ml növényi "tej"
- 20 g élesztő
- 50 g eritrit vagy cukor
- 40 g vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 100 g nádcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 40 g vaj
Így készítsd!
Tészta
-
A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
-
A "tejet" meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
-
A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk.
-
Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig. Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
-
Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.
Töltelék
-
A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
-
Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.
Jegyzetek
E. Rsk receptje