Go Back
+ servings
Print

"Földimogyorótej" és fahéjas csiga

Isteni mogyorós-fahéjas illatú péksütemény, ami megint egy szuper felhasználási alternatívája a szűrleménynek és növényi tejhelyettesítőnek.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

Földimogyoró ital

  • 50 g földimogyoró 1 AP
  • 72 g kókuszreszelék 2 AP
  • 30 g basmati rizs 0,5 AP
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál eritrit ízlés szerint változtatható
  • víz a maximum jelzésig

Fahéjas csiga tészta

  • 250 g szűrlemény vagy liszt
  • 125 ml növényi "tej"
  • 20 g élesztő
  • 50 g eritrit vagy cukor
  • 40 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

Töltelék

  • 100 g nádcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 40 g vaj

Instructions

Tészta

  • A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  • A "tejet" meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
  • A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk.
  • Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig. Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
  • Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.

Töltelék

  • A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
  • Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.

Notes

E. Rsk receptje