A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
A "tejet" meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk.
Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig.
Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.
Töltelék
A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket.
Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.