Földimogyoró italból készített finom pohárdesszert, amit chia maggal egészítettünk ki. A desszert alapja datolyás földimogyoró”tej”, amelynek receptje szintén megtalálható az oldalon. Természetesen bármilyen tejpótlóval működik, de ez a mogyorós – csokis kombináció igen ízletes. Tökéletes reggeli napindító, vagy délutáni nassolnivaló.
Földimogyorós chia puding
Elkészítési idő 10 minutes
Összes idő 13 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
- 5 dl datolyás "földimogyorótej" https://tejmentesreceptek.hu/recept/datolyas-foldimogyorotej/
- 2 kiskanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 100 g chia mag
- 50 g mentes étcsokoládé
- 2 db banán
Így készítsd!
-
2,5 dl langyos földimogyoró italban elkeverjük és feloldjuk a kókuszvirágcukrot, majd hozzáadunk 50 g chia magot.
-
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzá keverjük a maradék "földimogyorótejhez". A csokis italhoz adjuk a chia mag másik felét. Körülbelül egy órára hűtőbe tesszük, hogy a chia mag kicsit megszívja magát. Félidőben átkeverjük.
-
2 db banánt felszeletelünk.
-
A hűtőből kivéve kicsit átkeverjük a már megduzzadt magokat és szépen egymásra rétegezzük őket. Minden chia mag rétegre egy banános kerülljön.
-
Alulra tehetünk szűrleményt is, ami visszamaradt a "tejfőzésből".
-
A puding tetejét megszórhatjuk magvakkal, kókuszreszelékkel, csokidarabkákkal. Pár órára, vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe.