Földi mandula kakaó
Hűvös időkben egy meleg kakaó , vagy csokis "tej" igazán jó választás. Akár reggelihez, vagy uzsonna kiegészítéseként, de csak úgy magunk örömére is meglephetjük magunkat, vagy családunkat vele.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 110 g földi mandula gumó
- 36 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 db csokoládévaj pasztilla
- 50 g eritrit
- 4 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Ha nem csupán kakaót, hanem csokis italt szeretnénk készíteni, akkor a program lejárta és szűrés után az italba turmixolhatunk magas kakaótartalmú csokoládét.
-
A kakaóhoz, csokis "tejhez" még főzést megelőzően ízlés szerint adhatunk fahéjat, chili pelyhet, mentát, citrom, vagy narancs héjat. Csak a képzeletünk szabhat határt a variációknak.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejmentes kakaót főzni? Kattints IDE!