Fokhagymás cukkini krémleves
Sokak kedvencét, a frissítő cukkini krémlevest megbolondítottuk egy kis fokhagymával. A cukkini egy páratlan hozzávaló, mert a belőle készült leves lehet hűsítő nyári, vagy átmelegítő téli, lehet akár előétel, vagy főfogás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 2 közepes cukkini sárga és zöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál só
- 1 teáskanál fehér bors őrölt, ízlés szerint
- 1/3 kiskanál szerecsendió őrölt
- 2 dl csirke alaplé vagy zöldséglé
- 200 g ToTu krém exra
- kesudió ital szükség szerint
Feltét
- 0,5 csokor petrezselyemlevél aprítva
- 2 db főtt tojás karikákra vágva
- bacon szalonna csík vagy sonka sütve, opcionális
Így készítsd!
-
A cukkinikat alaposan megmossuk, a két végüket levágjuk. Vékonyra felkockázzuk ( kb. 1 cm kockákra ).
-
A hagymákat megtisztítjuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a csirke alaplével, hozzáadjuk a ToTu krém extrát és felöntjük "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ízesítjük fehér borssal, sóval ízlés szerint.
-
Néhány szelet főtt tojással petrezselyemlevéllel 1 ek. ToTu krém extrával, gazdagítva tálaljuk. Feltétnek süthetünk hozzá bacon szalonnát is ízlés szerint.
-
Hidegen, melegen is nagyon finom.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)