Go Back
+ servings
Print

Fokhagymás cukkini krémleves

Sokak kedvencét, a frissítő cukkini krémlevest megbolondítottuk egy kis fokhagymával. A cukkini egy páratlan hozzávaló, mert a belőle készült leves lehet hűsítő nyári, vagy átmelegítő téli, lehet akár előétel, vagy főfogás.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 2 közepes cukkini sárga és zöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál
  • 1 teáskanál fehér bors őrölt, ízlés szerint
  • 1/3 kiskanál szerecsendió őrölt
  • 2 dl csirke alaplé vagy zöldséglé
  • 200 g ToTu krém exra
  • kesudió ital szükség szerint

Feltét

  • 0,5 csokor petrezselyemlevél aprítva
  • 2 db főtt tojás karikákra vágva
  • bacon szalonna csík vagy sonka sütve, opcionális

Instructions

  • A cukkinikat alaposan megmossuk, a két végüket levágjuk. Vékonyra felkockázzuk ( kb. 1 cm kockákra ).
  • A hagymákat megtisztítjuk.
  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a csirke alaplével, hozzáadjuk a ToTu krém extrát és felöntjük "kesutejjel" a minimum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  • Ízesítjük fehér borssal, sóval ízlés szerint.
  • Néhány szelet főtt tojással petrezselyemlevéllel 1 ek. ToTu krém extrával, gazdagítva tálaljuk. Feltétnek süthetünk hozzá bacon szalonnát is ízlés szerint.
  • Hidegen, melegen is nagyon finom.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)