Fokhagyma krémleves
Ízletes leves, ami felmelegíti a teste lelket. tálalhatjuk ropogós cipóban is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 2 fej fokhagyma (nem gerezd)
- 1 közepes vöröshagyma
- 100 g burgonya
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 0,5 mokkáskanál szerecsendió
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl növényi "tejszín"
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat előkészítjük, a krumplit kis kockákra vágjuk.
-
Az összetevőket Vegital növényi italkészítőbe tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
-
A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább ízesíthetjük ízlés szerint pl: petrezselyemzölddel, tejszínnel, megszórhatjuk magokkal (tökmag, napraforgómag, stb.) de tehetünk a tetejére pirított zsemle kockákat is.