Go Back
+ servings
Nyomtatás

Fokhagyma krémleves

Ízletes leves, ami felmelegíti a teste lelket. tálalhatjuk ropogós cipóban is.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 2 fej fokhagyma (nem gerezd)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 100 g burgonya
  • 1 kiskanál
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 0,5 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl növényi "tejszín"
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat előkészítjük, a krumplit kis kockákra vágjuk.
  2. Az összetevőket Vegital növényi italkészítőbe tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
  3. A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább ízesíthetjük ízlés szerint pl: petrezselyemzölddel, tejszínnel, megszórhatjuk magokkal (tökmag, napraforgómag, stb.) de tehetünk a tetejére pirított zsemle kockákat is.