Fermentált torma
A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Elkészítési idő 15 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 400 g
Alapanyagok
- 400 g torma lereszelve
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál só
Felöntőlé
- 2 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- 5 evőkanál ecet 10 %-os, vagy balzsam ecet
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Így készítsd!
-
A tormát megtisztítjuk és lereszeljük. Érdemes jól szellőző helyen végezni ezt a műveletet, mert a hagymához hasonlóan irritálhatja szemünket.
-
A reszelt tormát a Vegital fermentáló tartályába tesszük, hozzáadjuk a sót, a karikákra szeletelt fokhagymát, majd összekeverjük.
-
Elkészítjük a felöntőlevet és a tormához öntjük.
-
Kimchi programon 28 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
-
Az elkészült tormához ízlés szerint adhatunk még pluszban ecetet, édesítőt.