Fermentált torma

Fermentált torma

A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Elkészítési idő 15 minutes
Összes idő 43 minutes
Mennyiség/űrtartalom 400 g

Alapanyagok

  • 400 g torma lereszelve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál

Felöntőlé

  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál ecet 10 %-os, vagy balzsam ecet
  • 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke

Így készítsd!

  1. A tormát megtisztítjuk és lereszeljük. Érdemes jól szellőző helyen végezni ezt a műveletet, mert a hagymához hasonlóan irritálhatja szemünket.
  2. A reszelt tormát a Vegital fermentáló tartályába tesszük, hozzáadjuk a sót, a karikákra szeletelt fokhagymát, majd összekeverjük.
  3. Elkészítjük a felöntőlevet és a tormához öntjük.
  4. Kimchi programon 28 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
  5. Az elkészült tormához ízlés szerint adhatunk még pluszban ecetet, édesítőt.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek