A tavaszi időszak, főként a húsvét elengedhetetlen kiegészítő étele a torma. Kezdetben gyógynövényként termesztették, majd később vált enyhén csípős ízével a reggelik nélkülözhetetlen alapjává.
Elkészítési idő15minutes
Összes idő43minutes
Mennyiség/űrtartalom400g
Alapanyagok
400gtormalereszelve
5gerezdfokhagyma
1csapott evőkanálsó
Felöntőlé
2dlvíz
2evőkanálcukor
5evőkanálecet10 %-os, vagy balzsam ecet
1adagolókanálzöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
Így készítsd!
A tormát megtisztítjuk és lereszeljük. Érdemes jól szellőző helyen végezni ezt a műveletet, mert a hagymához hasonlóan irritálhatja szemünket.
A reszelt tormát a Vegital fermentáló tartályába tesszük, hozzáadjuk a sót, a karikákra szeletelt fokhagymát, majd összekeverjük.
Elkészítjük a felöntőlevet és a tormához öntjük.
Kimchi programon 28 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
Az elkészült tormához ízlés szerint adhatunk még pluszban ecetet, édesítőt.