A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 1 day day
Összesen 1 day day 10 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 350 g
Hozzávalók
- 350 g szilva (mag nélküli súly)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 1 kiskanál mustármag
- 1 kiskanál só
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi ellepi a gyümölcsöt
Így készítsd!
- A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
- A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
- Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.

- Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.

